KONYA / YUNAK - Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Okulumuz 11. sınıf öğrencilerine   YKS tanıtım semineri yapıldı. Yapılan tanıtımda sınava hazırlıkta okulun öneminde bahsedilerek önümüzdeki açılması planan DYK kursları ile yapılmasını planlanan deneme sınavları, eğitim koçluğu, kariyer günleri ve üniversite gezimiz hakkında bilgi verildi .

May

Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik, öğrencilerimize sunum yapmılmıştır.

May

Eğitim sürecinde öğrencilerin motive etme üzerine öğretmenlerle görüş alışverişinde bulunuldu. Elde edilen sonuçlar üzerinden motivasyonu artırıcı ne gibi etkinlikler yapılabileceği ile ilgili fikirler belirtildi.

May

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Gençlik Haftası' münasebeti ile İlahiyat Fakültesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırmak ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla; "Bugün Bütün Camilerde Mihrap ve Minberde "GENÇLER" Var" temalı  projesi kapsamnında okulumuz öğrencileri 19 Mayıs 2023 tarihinde İlçemiz Müftülüğüne bağlı 5 camide "Cuma Namazı"nı kıldırmıştır. Öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimine katkıda bulunan öğretmenlerimize Teşekkür Eder, Öğrencilerimize Başarılar Dileriz.

May

İlçemizde bulunan orta okullara yönelik okul tanım faaliyetlerimiz başladı. ilçemiz 8. öğrencilerine okulumuzun  vizyonu, misyonu, imkanları  ve hedefleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Nis

Çğrencilerimizin Eğitim Şehitlerimizi tanımalarını sağlamak amacıyla Eğitim Şehitlerimiz konu pano hazırlanmıştır.

Nis

Okulumuz ve pansiyonumuz eğitim ortamları ve fiziki imkanları ölçüsünde, öğrencilerimizin  boş vakitlerinde zamanlarını hem eğlenerek hem de öğrenerek geçerebilecekleri zeka oyunları köşesi oluşturuldu.

Nis

Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir (Âl-i İmran,3/92)

Okulumuzda Ramazan ayında "Ramazan Sandığı" uygulaması hayata geçirildi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından yoğun ilgi gösterilen bu çalışma ile paylaşma ve yardımlaşma gibi değerlerimizin tekrar önemli bir değerimiz olduğu hatırlatılmaya çalışıldı. Okulumuz Meslek Dersleri öğretmenleri tarafından hayata geçirilen ramazan sandığı uygulaması sonucunda elde edilen gelir ile ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi alınarak dağıtımı yapıldı. Böyle bir uygulamada emeği geçen okulumuz Meslek Dersleri Öğretmenlerine teşekkür ederiz

Nis

Konya Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim  Müdürlüğümüz tarafından Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yürütülen; bireysel ve toplumsal iyileşmeye, insanın özündeki iyiliğe dönüşüne eğitimle katkı sağlamak amacıyla Okullarımız Çiçek Açıyor Projesi kapsamında Okulumuz bahçesine ağaç dikimi yapıldı.

Nis

Öğrencilerimizin akademik gelişimi desteklemek amacıyla okulumuzda Verimli Ders Çalışma Teknikleri Konulu Seminer verildi.

Öğrencilerimizin planlı çalışmanın nasıl olması gerektiği, kitap okumanın ve tekrar yapmanın önemi konularında farkındalıklarını arttırmanın amaçlandığı seminerde öğrencilerimiz konuyla ilgili merak ettikleri soruları sordular ve Verimli ders çalışma konusunda bilgi sahibi oldular.

Nis

Okulumuz Arapça Öğretmeni Vedat Yılmaz tarafından öğrencilerimize inanç ve ahlak konu söyleşi gerçekleştrildi. Öğretmenimize Teşekkür Ederiz .

Mrt

HEDEF 2023 Programı doğrultusunda 12. sınıf öğrencilerimize sınav tecrübesi kazandırmak, bilgilerini ölçmek ve eksiklerini görmeleri adına deneme sınavlarımız devam ediyor.

Mrt

Okulumuz Kütüphanesi öğrencilermizin isteği doğrultusunda saat 17:30 a kadar açıktır. Öğrencilerimiz ders bitiminden sonra kütüphanemizde ders çalışıyor. Öğrencilerimize Başarılar Dileriz

Mrt

Okulumuz İHL Meslek Dersleri öğretmenliğinin koordinatörlüğünde "Sınıflarımız Hayırda Yarışıyor" etkiniliği başlamıştır. Etkinliğimiz Ramazan Ayı süresince devam edecektir.

Mrt

Okulumuz İ.H.L Meslek Dersleri Öğretmenleri tarafından ´´40 Kavram ,40 HADİS´´ etkinlikleri özveriyle yapılmıştır.

. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İmam Hatip Okullarında  öğrenim gören öğrencilerimize bilimsel, sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve mesleki beceriler kazandırmayı amaçlayan bu alanlarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bu etkinliklerden biri de "40 Kavram 40 hadis" etkinliğidir.

40 ayet 40 Hadis ve 40 Kavram etkinliği çerçevesinde 40 Hadis çalışmasında bulunduk. 10. Sınıf öğrencilerimizden seçtiğimiz 15 kişi ile çalışmalar yürütülmüştür. Çalışmamızın bu kısmında Kırk Hadis'te yer alan hadisler, değerler eğitimi açısından ele alınmış, hadislerin içerdiği değerler belirlenmiş ve önemi üzerinde durulmuştur.